feat-TRANSCEND-SDHC10I

Odporne na ekstremalne temperatury karty pamięci Transcend

Firma TRANSCEND informuje o poszerzeniu linii przemysłowych kart pamięci o nowe modele SDHC oraz microSDHC. Karty mogą pracować w szerokim zakresie temperatur od -40°C do 85°C, dzięki czemu znajdą swoje zastosowanie w urządzeniach o małych wymiarach, wymagających niezawodnej pracy w ekstremalnych warunkach.

Karty SDHC
Nowe nośniki zbudowane są z chipów MLC flash i charakteryzują się pojemnością do 32GB. Maksymalna prędkość transferu sięga odpowiednio 19MB/s oraz 17MB/s przy odczycie i zapisie. Karty zgodne są ze specyfikacją SD w wersji 3.01.

Karty TRANSCEND SDHC mogą być używane w licznych urządzeniach przemysłowych, jak na przykład w ręcznych czytnikach kodów kreskowych, terminalach POS, platformach ogłoszeniowych i multimedialnych w pojazdach, odtwarzaczach wideo, a także urządzeniach do monitoringu wizyjnego czy przetwarzaniu informacji medycznych.

Karty microSDHC
Podobnie jak karty SDHC, tak również nowe nośniki microSDHC zbudowane są z chipów MLC oraz dysponują do 32GB pamięci. Karty zgodne są ze standardem Class 10 oraz zapewniają transfer o maksymalnej prędkości 20MB/s przy odczycie oraz 17MB/s przy zapisie.  Nośniki znajdą swoje zastosowanie w najnowszych aparatach cyfrowych, nagrywarkach, telefonach komórkowych czy przenośnych nawigacjach samochodowych.

Optymalna ochrona
Konstrukcja nowych kart pamięci TRANSCEND z serii przemysłowej zapewnia optymalną ochronę przed trudnymi warunkami. Nowe nośniki są odporne na wodę, wyładowania elektrostatyczne, promieniowanie rentgenowskie oraz na uderzenia. Przystosowane są do pracy zarówno w niskich, jak i wysokich temperaturach w przedziale od -40°C do 85°C.
Wbudowany system ECC zapewni automatyczną korekcję błędów występujących w trakcie transferu danych.

Gwarancja
Karty TRANSCEND SDHC oraz microSDHC dostępne są w wersjach pojemnościowych 8GB, 16GB oraz 32GB. Objęte są 2-letnią gwarancją producenta.

Więcej informacji na www.transcend-info.com

FacebookGoogle+TwitterPinterestLinkedInBlogger Post

Komentarze